Bert van Brakel 2016
Kunstwerk van de maand oktober 2016

Persbericht

Paul naar Picasso acrylverf op linnen, 80 x 100 cm., verkocht.

 

Dit schilderij wordt tentoongesteld in Roosendaal op 1 en 2 oktober 2016 onder auspicien van Kunsten onder 1 Dak (muziek, toneel en dichtkunst en diverse sprekers).

 

Kunstwerk van de maand is gestart vanaf juni 2014 en wordt iedere maand als persbericht in de eerste kolom als (sub)rubriek weergegeven: zie verder ook rubriek activiteiten Bert van Brakel. Dit is een vervolg van nieuwe generatie schilderijen in 2014 en 2015.

Bert van Brakel
 
 
Bert van Brakel 2016
Kunstwerk van de maand september 2016

Persbericht

Vive la France naar Picasso, acrylverfschilderij op linnen, 80 x 100 cm, verkocht.

Kunstwerk van de maand is gestart vanaf juni 2014 en wordt iedere maand als persbericht in de eesrte kolom als (sub)rubriek weergegeven: zie verder ook rubriek activiteieten Bert van Brakel. Dit is een vervolg van nieuwe generatie schilderijen in 2014 en 2015.

Bert van Brakel
 
 
Bert van Brakel 2016
Kunstwerk van de maand augustus 2016

Persbericht

Concours Hypique naar Kazarina, tweede versie; acrylverfschilderij 50 x 50 cm. op linnen; verkocht. Uit de collectie Rijksmuseum, Art Deco: dames mode uit 1914. De derde versie komt uit in de maand november.

Kunstwerk van de maand is gestart vanaf juni 2014 en wordt iedere maand als persbericht in de eerste kolom als (sub)rubriek weergegeven: zie verder ook activiteieten Bert van Brakel. Dit is een vervolg van nieuwe generatie schilderijen in 2014 en 2015.

Bert van Brakel
 
 
Bert van Brakel 2016
Nieuwe generatie schilderijen in 2016 (totaal overzicht)

   

 
Bert van Brakel 2015
Nieuwe generatie schilderijen in 2015 (totaal overzicht kunstwerken van de maand)

  

Al mijn kleurverbindingen moeten tot een levendig akkoord van kleur leiden, een harmonie zoals in de muziek. Kleuren hebben n.l. hun eigen specifieke schoonheid, die bewaard moeten blijven. Het is een taak van de kunstenaar kunst te scheppen, die voor iedereen begrijpelijk is. (Henri Matisse).

Zie verder, ga naar 'meer'

Bert van Brakel
 
 
Bert van Brakel 2014
Nieuwe generatie schilderijen in 2014 (totaal overzicht)

  

Goed is nooit goed genoeg. Kunst is steeds het zoeken naar nieuwe wegen. Het is de taak van de kunstenaar licht te brengen in de diepten van het menselijk hart (Robert Schumann).

Zie verder en ga naar meer>>

 
Bert van Brakel 2013
Laatste nieuwe binnenkomers van 2013;nieuwe opdrachten en de eerste bijzondere tentoonstelling.

Kunst voert ons binnen het ideale rijk, waar wij alleen pure vreugde puur geluk en pure liefde kunnen vinden.

   

In 1980 gestart met het tekenen en schilderen. Zo ontstaan er stadsgezichten, portretten, landschappen e.d.. De eerste bijzondere tentoonstelling was in Baarn.

Reisverhalen
Valencia Spanje

Valencia is bij de meesten vooral bekend door de vermaarde architect Santiago Calatrava (geboren en gestudeerd in Valencia). Calatrava heeft n.l. Valencia op de kaart gezet door zijn zeer bijzondere en spectaculairste gebouwen op de plek waar vroeger de Rio Turia dwars door de stad stroomde. De Jardin del Turia loopt nu dwars door de stad en is 9 km. lang.

  

  

Mercado Central
M.C. is de attractiefste markt van Valencia en misschien ook wel van heel Spanje. Het gebouw is bijzonder omdat het in Jugendstijl is neergezet. 

  

Bert van Brakel
 
 
De passie van Paul en Jo van Steen
Kleurgebruik van Vincent van Gogh en rondom het 125ste sterfjaar is er een internationaal programma (zie promotie filmpje (meer >>))

De passie van Paul en Jo van Steen

Paul en Jo genieten met volle teugen als wij het hebben over Vincent van Gogh. Zij weten heel veel over hem te vertellen.

Het schilderen van Vincent van Gogh betekende voor hemzelf n.l. een artistieke confrontatie met mensen, met vriendschap en genegenheid (die hij in zijn leven zo vaak moest missen).

Jo en Paul willen naast de twee meesterwerken, die in de bloeitijd van de kunstenaar Vincent in Arles zijn gemaakt; ook nog een schilderij in het begin van Vincent's loopbaan hebben (1883).

1. Korenveld met schoven 1888 (Arles);

2. De vlakte La Crau met de bloeiende perzikbomen 1889 (Arles);

   

3. Bloembollenveld 1883 (Den Haag); zie hiernaast 2014 totaal overzicht..

 
Berichten
Verkenningen in de kunst van de Gouden Eeuw tot heden

Tom Molenaars neemt u mee op reis door de veelzeggende wereld van de kunst. Kunstenaars die qua stijl en werk bepalend zijn geweest worden belicht tegen de achtergrond van hun omgeving en tijd. "Kunst is leven", zegt Tom Molenaars. Kunstenaars geven hun eigen blik op de wereld en de tijd waarin zij leven. Iedereen die nieuwsgierig is naar het leven en die zijn blik wil verruimen en open staat voor iedereen en de beleving van anderen zal deze cursus interessant vinden (zie ook voor meer informatie: www.molenaarsartprojects.com).  Vanaf 16 september a.s. start de cursus van zes lessen van elk twee uur. Locatie: zaal Kafhoek in Scc De Pekhoeve aan de Dorpstraat 94 te Ulvenhout. Iedere dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur. De kosten: € 6,00 per les.

Tom Molenaars
 
 
Reisverhalen
Bilbao Baskenland Spanje
Bert van Brakel
 
 
Berichten
Idee van een autodidactische fotograaf

Zie hierna wat een Australische, autodidactische fotograaf realiseert met zijn vijfjarige dochtertje als model. Hij is erin geslaagd fotografische "schilderijen" van de zestiende en zeventiende eeuw (en later) te maken in de stijl van Rembrandt, Rubens, Caravaggio.... met bijzondere aandacht voor het licht!!!!

 
Berichten
Ruud van Empel

 

 
Algemeen
Film over De Buitenplaats Bavel


 

Laden...