Ramón van der Ven is een jonge kunstenaar uit Breda die in de komende tijd alle aandacht gaat krijgen. Mogelijk zal hij met nog andere berichten op deze site zijn activiteiten gaan presenteren.

Ramón van der Ven, geboren op 15-6-1980 in Breda en vanaf zijn 18e jaar steeds bezig om zijn persoonlijke doelen in de schilderkunst na te streven door veel te reizen naar o.a. Florence (2001), reizen door Europa en Zuid Amerika (2002), waarna hij in in 2004 een eigen studio in Breda begon en aan zijn eigen technieken ging schaven. Maar toch weer in 2007 hij naar Spanje verhuisde (in de voetsporen van 19e eeuw oriëntalist-schilders en het bestuderen van de schilderijen van Van Dyck en een aantal sculpturen ...e.d.). In 2009 verhuisde hij vervolgens voor één jaar naar Chili om zijn water-kleurtechnieken te perfectioneren. 
Hij woont en werkt nu in Nederland en zal binnenkort in Texas een expositie te houden. 

Enkele voorbeelden van zijn werk wordt hieronder gegeven. maar op zijn websites zijn meerdere werken te bekijken: www.romonvanderven.com en www.ramonvanderven.wordpress.com ook kan hij worden gebeld op 0621633846 of is hij bereikbaar via zijn email: ramonven@gmail.com.

Enkele andere voorbeelden van zijn werk: